« Το τραγούδι των χρωμάτων! | Δυο - Τρεις Κουβέντες »


ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ- ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 

alt

Θα πρέπει από την αρχή να ειπωθεί, πώς ο ακριβής όρος είναι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, και όχι μεταλλαγμένοι, επειδή αυτοί, δεν προέκυψαν τυχαία στη φύση, αλλά είναι αποτέλεσμα σκόπιμης παρέμβασης του ανθρώπου επάνω στο DNA των οργανισμών. Παρ'; όλα αυτά επειδή ο όρος μεταλλαγμένα επικράτησε και έτσι γίνετε αντιληπτός στο κείμενο θα χρησιμοποιούνται και οι δυο όροι.   Γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί είναι ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά με τη προσθήκη ή αφαίρεση γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν νέα φυτά τα οποία δεν θα προσβάλλονται από ασθένειες, θα αναπτύσσονται σε συνθήκες ξηρασίας και σε αλμυρά εδάφη, θα χρειάζονται λίγο νερό και η διαδικασία παραγωγής τους θα έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Ανάλογες διαδικασίες αφορούν με τα μεταλλαγμένα ζώα. Ο νέος οργανισμός που προέρχεται με αυτόν τον τρόπο είναι ένας μεταλλαγμένος οργανισμός ο οποίος δεν θα προέκυπτε ποτέ από φυσικές διαδικασίες. Οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί είναι προϊόντα της γενετικής μηχανικής. Οι μέθοδοι της γενετικής μηχανικής επιτρέπουν σήμερα την τροποποίηση του γενετικού κώδικα ο οποίος βρίσκεται στο DNA των κυττάρων. Οι τροποποιήσεις αυτές επιτυγχάνονται με τη μεταφορά γονιδίων και μπορούν να γίνουν σε φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς, σε ψάρια, σε βακτήρια. Λ. χ. οι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν γονίδια από ζώα και να τα μεταφέρουν σε φυτά, γονίδια από μικρόβια να τα ενσωματώσουν στο καλαμπόκι και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς. Οι γενετικοί ανασυνδιασμοί από διαφορετικούς οργανισμούς επιτρέπουν  τη δημιουργία νέων γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Οι ανασυνδιασμοί αυτοί έχουν οδηγήσει στη παραγωγή μιας σειράς από γενετικά τροποποιημένα προϊόντα όπως εμβόλια, φάρμακα, τρόφιμα, συστατικά τροφίμων και τροφές ζώων. Σήμερα η διαδικασία αυτή έχει επιταχυνθεί χάρις στις νέες μεθόδους μελέτης της αλληλουχίας του DNA και γίνεται σε εκατοντάδες διαφορετικούς οργανισμούς.

 

 

 

Τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δημιουργήθηκαν στις Η.Π.Α. το 1983 και αυτά ήταν δενδρύλλια  καπνού που ήταν ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Από τότε η επιστήμη της βιοτεχνολογίας έχει δημιουργήσει πολλά μεταλλαγμένα όπως :  καλαμπόκι και σόγια που θα χρησιμοποιούνται για τη παραγωγή λαδιού με λιγότερα κορεσμένα λίπη, πατάτες με χαμηλά λιπαρά και μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο που θα απορροφούν λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα, ρύζι με μεγάλη περιεκτικότητα σε λυσίνη, φρούτα και λαχανικά με υψηλά επίπεδα βιταμινών C, E,  καθώς και Β-καροτίνης (συστατικά που συμβάλλουν προληπτικά στη καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών), φυτά ανθεκτικά στα καταστροφικά έντομα και ζιζάνια, φυτά ανθεκτικά στη ξηρασία, γευστικότατες ντομάτες όλο το χρόνο που έχουν φυσιολογική γεύση και άρωμα. Στην Ελλάδα το πρώτο μεταλλαγμένο προϊόν που πήρε άδεια για πειραματική καλλιέργεια ήταν ντομάτα της εταιρίας Zeneca που είχε υποστεί τροποποίηση για  επιτάχυνση της ωρίμανσης. Μετά ακολούθησε η άδεια για καλλιέργεια μεταλλαγμένου βαμβακιού της εταιρίας Monsanto που εμφανίζει εντομοκτόνο δράση και αντοχή σε ζιζανιοκτόνο της ίδιας εταιρίας. Μετά το βαμβάκι ήταν η σειρά του μεταλλαγμένου καλαμποκιού της εταιρίας Χελλασίντ για λογαριασμό της AgrEvo. Στη συνέχεια ήρθαν τα μεταλλαγμένα ζαχαρότευτλα που έχουν υποστεί τροποποίηση ώστε να παρουσιάζεται αυξημένη αντοχή σε ζιζανιοκτόνο συγκεκριμένων εταιριών.

 

Τα μεταλλαγμένα προϊόντα λοιπόν αργά και σταθερά εισέρχονται στη διατροφή μας. Οι διαχειριστές του παγκόσμιου πλούτου ισχυρίζονται: «Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, δηλ. τα μεταλλαγμένα προϊόντα θα εξαλείψουν την πείνα και τον υποσιτισμό». Όραμα λοιπόν ή απάτη;

 

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα; Ό χ ι π ο τ έ !

alt

Από πού να αρχίσουμε; Από τι είναι μεταλλαγμένα ή γενετικά τροποποιημένα, τρόφιμα ή γιατί μεταλλαγμένα;
Χρειαζόμαστε μεταλλαγμένα;
Αν υποθέσουμε, ότι υπάρχουν κάποιοι που μας λένε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και αν ο σκοπός είναι να χορτάσουν όλοι της γης οι πεινασμένοι, τότε θα μπορούσαμε να πούμε, σας ρωτάω και σας παρακαλώ πριν συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, να μου πείτε, αν με τα μεταλλαγμένα παράγεται τροφή περισσότερη και φτηνότερη και λύναμε το πρόβλημα της πείνας του πλανήτη, θα λέγαμε ναι στα μεταλλαγμένα;;

Σίγουρα, κάποια ναι θα έπεφταν στο τραπέζι των ερωτοαπαντησεων!
Αν τώρα σας έλεγα,

- Μα δεν φαίνεται να είναι φτηνότερα! Καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει κάτι τέτοιο.
- Όχι, σίγουρα δεν είναι φτηνότερα
- Μα βεβαίως και ΔΕΝ είναι καθόλου φτηνότερα!!!!

Τότε θα έπεφτε το επόμενο ερώτημα, πολύ φυσικό ερώτημα, τότε προς τι ησυζήτηση;

altΤον Ιανουάριο του 1999 η Arthur Andersen consulting, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων ανά τον κόσμο, εκπόνησε μια μελέτη για την Μονσάντο, κορυφαία εταιρεία για μεταλλαγμένα, σύμφωνα με την οποία η πελάτις τους, σε λίγα χρόνια, μόνο 15, ναι σε μόνο δεκα πέντε χρόνια θα μπορούσε να είναι κάτοχος των 100% παραγομένων σπόρων του κόσμου! Όπως σίγουρα γνωρίζετε τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είτε ΔΕΝ πολλαπλασιάζονται από μόνα τους, είτε απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις ένα μέρος της σοδειάς σου, διότι προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Έτσι ακριβώς: «πνευματικά δικαιώματα» για σπόρους καλαμποκιού, που δεν ανήκουν πια στο λιβάδι που φυτρώνουν εδώ και μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, αλλά στους θεούς που τους μετάλλαξαν!!

Από μόνη της η πράξη αυτή αποτελεί ύβρη, αλλά ας αφήσουμε το συναίσθημα και ας προχωρήσουμε βήμα - βήμα, στο τελευταίο αυτό ανοσιούργημα της παγκοσμιοποίησης. Στο κάτω - κάτω μιλάμε για την πείνα του πλανήτη, δηλαδή του 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο εισηγητής της Arthur Andersen consulting, συνέχισε μπροστά σε ένα ακροατήριο, όπου κάποιοι έφριξαν και έφυγαν και άλλοι έμειναν και άκουσαν μέχρι τέλος το πλάνο!

Η επιχείρηση «αντικατάσταση των σπόρων της μάνας φύσης με τους σπόρους της Μονσαντο», πρέπει να γίνει γρήγορα, αθόρυβα, πριν το πάρουν χαμπάρι.

Σε λίγα χρόνια, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ και ότι, και να συμβεί, πρέπει να έρθουν σε μας!

Ρουά - Ματ!

«Η ελπίδα του κλάδου είναι ότι με τον καιρό η αγορά θα κατακλυστεί τόσο, που να μη μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό. Απλώς παραδίδεσαι κατά κάποιον τρόπο»

Δεν θα συνεχίσω πιο κάτω. Για να μην σας κατακλύσω με πολλά θέματα και χάσουμε τον μπούσουλα!

Επομένως:


Τα μεταλλαγμένα έχουν εξουσιαστικό στόχο

και δεν είναι φτηνότερα.....

Πως γίνονται τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα;

H μάνα γη, χρειάστηκε 2 δισεκατομμύρια και 200 εκατομμύρια χρόνια για να διαμορφώσει έναν ευκαριώτη. Δηλαδή περισσότερο από τη μισή ζωή της!
Μετά από την εμφάνιση του πρώτου ευκαριώτη, η ζωή πήρε την ανηφόρα. Από τότε και μετά αρχίζει η ποικιλότητα. Επί 2 δισεκατομμύρια και 200 εκατομμύρια χρόνια η γη είχε κατακλυστεί από μονότονους προκαριώτες δηλαδή μονοκύτταρους οργανισμούς χωρίς πυρήνα με το DNA χύμα στο κύτταρο, σε αντίθεση με τους ευκαριώτες στους οποίους το DNA είναι κλειδωμένο στον πυρήνα του κυττάρου, πράγμα που συμβαίνει σε κάθε πολυκύτταρο οργανισμό.
Εδώ και ένα δισεκατομμύριο και 700 εκατομμύρια χρόνια το DNA παραμένει άρχοντας κλειδωμένος σε ένα Πύργο με εκατοντάδες χιλιάδες υπηρέτες όλους πολύπλοκους,

δύστροπους, αμετακίνητους και κατά μια έννοια, της οποίας το νόημα μας ξεφεύγει, πολυδιάστατους, καθώς και δισεκατομμύρια άλλα άτομα σφιχταγκαλιασμένα μεταξύ τους σε μια δομή που η σημερινή επιστήμη αγνοεί παντελώς.
Το ανθρώπινο DNA έχει τρία δισεκατομμύρια ζεύγη βάσεων, έτσι για να πάρουμε μια ιδέα της εν λόγω πολυπλοκότητας. Είναι ενα διπλός έλικας που αν τον τεντώσουμε το μήκος φτάνει τα τρία μέτρα

altΑν μπορούσαμε να αντιληφτούμε τη σοβαρότητα και τη μοναδικότητα αυτής της δομής, θα έπρεπε να είχαμε πάρει με τις πέτρες αυτούς που τολμούν να ξεκλειδώσουν αυτόν τον Πύργο και να πετάξουν μέσα σκουπίδια χύδην, όπως εντομοκτόνα, βολφράμιο και γονίδια σήμανσης, για να αναφέρουμε μερικά από δαύτα.
Η γενετική μηχανική βασίζεται στην Αρχή, ότι κάθε γονίδιο μέσα στο DNA είναι υπεύθυνο για μια και μοναδική πρωτεΐνη, δηλαδή, για μια και μοναδική λειτουργία του κάθε γονιδίου ξεχωριστά.
Επομένως, σκέφτηκαν αυτοί οι φωστήρες γενετιστές, αν προσθέσουμε ένα γονίδιο που παράγει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, μπορούμε - έτσι απλά - να προσθέσουμε μια καινούργια επιθυμητή ιδιότητα, ας πούμε ένα παράδειγμα στο καλαμπόκι, που αποτελεί τη βασική τροφή για μερικά δις στον πλανήτη μας, και να μην παθαίνει βλάβη από τους επανειλημμένους ψεκασμούς με ζιζανιοκτόνο.

Αυτή όμως η Αρχή δεν ισχύει. Όταν μετρήθηκαν τα γονίδια του ανθρώπου ήταν μόνο 30.000 ενώ με την παραπάνω λογική έπρεπε να είναι 100.000.


alt

Δηλαδή τα γονίδια στην πλειονότητα τους κωδικοποιούν περισσότερες από μία πρωτεΐνη το καθένα.
Αλλά ούτε εδώ σταματάει η πολυπλοκότητα της λειτουργίας του κυττάρου. Η σειρά των γονιδίων είναι εξ ίσου σημαντική και η ένθεση ενός ξένου γονιδίου θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με τη θέση που θα λάβει κατά την ένθεσή του μέσα στο κύτταρο.

Κάθε τύπος κυττάρου έχει ένα μοναδικό ρεπερτόριο από μοριακά προσαρτήματα, τα οποία διαταράσσονται πλήρως με το ξένο σκουπίδι.

Μέχρις εδώ συναντήσαμε κάποιες αρχειακές δυσκολίες, που δεν αποτελούν παρά ένα μικρό μόνο μέρος των δυσκολιών της επιχείρησης
«ξεκλειδώνω τον Πύργο και πετάω μέσα χύδην γονίδια και λοιπά σκουπίδια»

Πριν συνεχίσουμε περί των δυσκολιών της ανόσιας αυτής επιχείρησης, δείτε καταρχήν με ποια συνταγή μαγειρικής, οι «επιστήμονες» των νέων Αουσβιτς και Νταχάου παρασκευάζουν ένα γενετικά τροποποιημένο προϊόν! Και μόνο η λέξη προϊόν σοκάρει

1. Παίρνουμε μερικά κύτταρα από το φυτό ή το ζώο που θέλουμε να μεταλλάξουμε
2. Βάζουμε τα γονίδια που θέλουμε να ενθέσουμε στο δύστυχο φυτό ή ζώο σε μια ισχυρή καραμπίνα, κάτι ανάλογο με το εργαλείο που γίνεται αμμοβολή.
3. Βομβαρδίζουμε τα υγιή κύτταρα με τα ξένα «γονίδια» τα οποία είναι περιτυλιγμένα σε χιλιάδες μικροσκοπικά σφαιρίδια από βολφράμιο ή χρυσό, με ταχύτητες πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων την ώρα .
4. Το ξένο γονίδιο εκτός από το χρυσό ή το βολφράμιο έχει μαζί του και ένα γονίδιο Σήμανσης Ανθεκτικό στα Αντιβιοτικά (ARM, όπως το λένε)
5. Εμβαπτίζουμε τα βομβαρδισμένα κύτταρα σε διάλυμα με πολύ δυνατή αντιβίωση
6. Διαχωρίζουμε τα πεθαμένα κύτταρα, από αυτά που δεν προσβλήθηκαν από την αντιβίωση και έστι παίρνουμε τα μεταλλαγμένα.

Τα κύτταρα που επέζησαν από το μπάνιο της αντιβίωσης είναι τα μεταλλαγμένα, αφού σε αυτά εισέβαλε το ξένο γονίδιο που είχε συντροφιά το ARM .

Τι παρατηρούμε από την παραπάνω διαδικασία;

Ότι, τα καινούργια είδη που παρασκεύασε ο άνθρωπος, ναι πρόκειται για καινούργια είδη που μέχρι σήμερα η φύση δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση και με οποιαδήποτε φυσική επιλογή να είχε δημιουργήσει, καθόσον τα γονίδια που εντίθενται στα υγιή κύτταρα είναι τεχνητά ή από άλλο βασίλειο, αυτά λοιπόν τα καινούργια είδη έχουν ανοσία στην αντιβίωση!
Με άλλα λόγια η αντιβίωση δεν τα πιάνει. Καταλαβαίνουμε ότι

Όσοι καταναλώνουν μεταλλαγμένα

ζώα ή άνθρωποι

είναι ευάλωτοι σε ιούς και μικρόβια.

Αν το γονίδια ΑΡΜ μετακινηθεί απο το ένα είδος στο άλλο, τότε αυτο θα μπορούσε να οδήγησει σε νέες ασθένειες, ανθεκτικές σε αντιβιωτικά.

Ο κίνδυνος μιας ανίκητης πανδημίας είναι ορατός και ΚΥΡΙΩΣ αν αυτο δεν συμβεί σήμερα, καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί αύριο. Απο την στιγμή που αυτά τα μεταλλαγμένα είδη έχουν μπεί στη ζωή του πλανήτη, τίποτα εκτός απο μια ολοκληρωτική καταστροφή τους δεν μας εξασφαλίζει ένα αύριο χωρίς τον εφιάλτη της μετάλλαξης και εξαφάνισης ειδών με τα οποία εκατομμύρια τώρα χρόνια μοιραζόμαστε μια βιώσιμη συμβίωση.

alt

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η

MONSANTO

alt

 

Monsanto Company

People related to Monsanto Company:

Monsanto Company past relationships:

Monsanto Company is located in St. Louis,
MOΑγνοούμενα κοτόπουλα

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του BBC, 27 Απριλίου 2002
«Οι έλεγχοι της ασφάλειας σε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι που καλλιεργείται σήμερα στη Βρετανία ήταν ελλιπής, όπως αποδείχτηκε.
Το φυτό το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι Τ - 25, ελέχθηκε σε εργαστηριακά πειράματα σε κοτόπουλα. Κατά τους ελέγχους διπλάσιος αριθμός κοτόπουλων πέθαναν όταν σιτίστηκαν με το καλαμπόκι Τ-25 σε σύγκριση με εκείνα που σιτίστηκαν με κανονικό καλαμπόκι.
Αυτή η έρευνα φαίνεται ότι παραβλέφθηκε όταν το φυτό εγκρίθηκε για είσοδο στην αγορά το 1996»

Μεταλλαγμένα, γεννετικά τροποποιημένα, ηλιέλαιο, τρελές αγελάδες, κοτόπουλα με βενζίνη: Δε γνωρίζω το κατά πόσο κινδυνεύει η ανθρωπότητα απ' όλα αυτά. Αυτό που προβλέπω είναι ότι, σε λιγά χρόνια, αντί γιά το γιατρό θα πηγαίνουμε σε ΚΤΕΟ.

boulaki

Καλησπέρα Νοράκι.Αν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, εξαλείψουν την πείνα και τον υποσιτισμό,εγώ θα γίνω Κινέζα.Μια ώρα νωρίτερα θα μας ταξιδέψουν στη μόνιμη κατοικία μας.Φιλακια.Καλο βραδακι.Smile

zaxaroula69

Kαλησπερα Νορα μου.Και εμεις μεταλαγμενοι ειμαστε..Φιλακια.

rinascente

Οχι Μαρακι!
Καλυτερα ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ...
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ,
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ!Smile

rinascente

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΙΤΣΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ..
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΟ ΜΟΥSmile

Τo σχόλιό σας

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>Visitor Map
Create your own visitor map!